Natuurlijke Haarwerken door Sylvie

Rijsbergen (Breda - Noord-Brabant)

Het hoofdkantoor van Atelier Het Pruykenhuys / Natuurlijke Haarwerken.

Wij zijn gevestigd net buiten Breda (via de A16 afslag 15 of 16, afhankelijk van welke kant je komt) in het centrum van Rijsbergen. Je kunt voor de deur nog gratis parkeren.

Door onze centrale ligging net onder Breda zijn we ook makkelijk te bereiken voor onze klanten uit België.

Wij leveren door heel Nederland en Belgie. Op aanvraag ook in andere landen.

Door werkzaamheden op locatie zijn wij niet altijd telefonisch bereikbaar. Stuur bij voorkeur je vraag en gegevens per mail naar ons toe. Wij proberen binnen 1 werkdag antwoord te geven.

Natuurlijke Haarwerken door Sylvie
Sint Bavostraat 60 D
4891 CK Rijsbergen (Noord-Brabant)
Nederland

infohetpruykenhuys@gmail.com

+31 76 532 93 74

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 - 17:00

Wij zijn een atelier en geen winkel. Met het oog op privacy van onze klanten zijn wij alleen open op afspraak!

KvK: 83120505
BTW-nr: NL862736493B01
IBAN: NL13RABO0154385603
BIC: RABONL2U

Sylvie Takke - Natuurlijke Haarwerken door Sylvie

Onze medewerkers

Sylvie Takke

- Allround Haarwerkspecialist / Atelier Eigenaar -

Sylvie Takke

Sylvie Takke is al 25 jaar werkzaam binnen kap-en-grime, allround make-up en als pruikenmaker binnen de entertainment industrie. Na haar kappersopleiding in Nederland en haar grime studies in Antwerpen is zij met haar veelzijdigheid in het pruiken- en kapwerk en het grimeursvak veel vaktechnische uitdagingen aangegaan.

In België deed zij onder andere kap-en-grime werkzaamheden voor musicalproducties als "Jekell and Hyde" en "Kuifje en de Zonnetempel" en was zij verantwoordelijk voor de special-effect-make-up voor "The Phantom of the Opera". Als hoofd kap-en-grime werkte zij in Nederland onder andere mee aan "Beauty and the Beast" en "Les Misérables". Voor musicalproducties als "High School Musical", "Tarzan", "Ciske de Rat", "Mamma Mia" en "Dirty Dancing" nam zij - als supervisor kap-en-grime - de begeleiding van de gehele kap-en-grime organisatie binnen Stage Entertainment Nederland voor haar rekening. Als creatief ontwerper heeft zij onder andere de 3D Musical "SKY" met muziek van Marco Borsato en de voorstelling "Vamos" (Rick Engelkes Producties) van prachtig haarwerk mogen voorzien.

Ook buiten de theaters heeft Sylvie al een diversiteit aan artiesten voorzien van een alter ego of een volledige transformatie met behulp van prosthetic make-up en/of allround pruikenwerk. Onder andere Nick en Simon, Wendy van Dijk ("Loesie" en "Family"), Alberto Stegeman ("Undercover in Nederland") en Waylon zijn door Sylvie voorzien van een nieuwe identiteit.

Op de filmset van "Kidnapping Freddy Heineken" had zij Sam Worthington ("Avatar") en Ryan Kwanten ("True Blood") onder haar hoede.

Ruim 16 jaar geeft Sylvie al workshops en masterclasses in alle facetten van het kappers-, grimeurs-, en pruikenmakersvak en is zij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de opleiding Allround Grimeur aan de ROC's in Arnhem en Roosendaal en de introductielessen haarwerken binnen de B-Academy in Amsterdam en Eindhoven.

Inmiddels runt Sylvie met haar team een prachtig pruikenatelier aan de rand van Breda - Atelier Het Pruykenhuys - waarbinnen op ambachtelijke wijze haarwerken voor entertainment èn particulieren met haarproblemen worden aangemeten en gemaakt.

Twee dagen per week deelt zij binnen de Haarwerk Vakschool al haar kennis en technieken om zo nieuw talent enthousiast te maken voor dit bijzondere ambacht. Vanaf 2019 is Atelier het Pruykenhuys ook gestart met het opleiden van meer nieuw talent en startende haarwerkers binnen het eigen team op de werkvloer. En in 2021 zal de gehele week en werkwijze binnen het atelier in het teken staan van educatie binnen het haarwerkvak om zo haar kennis door te geven aan nieuwe starters, omscholers of bijscholers.

Sylvie geeft op regelmatige basis inspirerende lezingen en presentaties over haar loopbaan en facetten uit het vakgebied van pruikenmaker voor particulier en entertainment. Zij is een ware fanaticus als het gaat om ‘haar’ en kan hierover uitgebreid en zeer inspirerende verhalen en weetjes vertellen.

Mocht u interesse hebben haar op uw evenement als spreker uit te nodigen, mail dan naar infohetpruykenhuys@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden.

Ilse de Kroon-Godschalk

- Allround Haarwerkspecialist -

Ilse de Kroon-Godschalk

Ilse de Kroon is na het volgen van de Kappersopleiding in Arnhem samen met Sylvie vertrokken naar Antwerpen om de opleiding Allround Grimeur te volgen aan het SITO 5 in Antwerpen.

Vanuit creatief uitdagend oogpunt heeft ze een jaar Kustacademie Rotterdam opgepakt en is ze uiteindelijk toch als allround haarstylist bij kapsalon "Kreatos" in België aan het werk gegaan.

Het werken met 'haar' zit Ilse in het bloed en bij kapsalon "Les Artistes" in Terneuzen heeft ze zich in volgende 10 jaren binnen een groot team verder kunnen ontwikkelen.

Haar expertise op het kappersgebied heeft ze kunnen laten zien in talloze bruidskapsels (met bijbehorende visagie), naturelle en extreme haarkleuringen, haarverlenging (ook dreadlocks) en prachtige geknipte en gesneden kapsels van formaat kwamen uit Ilse haar handen.

In 2008 maakte Ilse de overstap naar het theater en voegde Ilse zich bij het kap en grime team voor de musical "Les Misérables" (Stage Entertainment) in Rotterdam.

Hier kon ze al haar skills gebruiken voor de dagelijkse opmaak van de pruiken, de wisselingen tijdens de voorstelling en de diverse make-ups van o.a. "Madame Thénadier" en "Javert".

In België heeft Ilse voor productiemaatschappij Music Hall kap en grime werkzaamheden uitgevoerd voor de musical "Elisabeth" (Antwerpen) en "Evita" (Gent).

Ilse is met haar jarenlange ervaring op haar gebied ook 4 jaar lang een mooie aanwinst geweest als instructor kappersvaktechniek op het ROC (Scalda) in Terneuzen waarna ze met haar gezin vertrok naar Quatar. Het toeval wilde dat de reizende musical productie Peter Pan ook in Quatar te zien was en zo is zij ook hierbij betrokken geweest.

Sinds 2016 is Ilse terug in Nederland en sinds 2017 vult zij een belangrijke plaats binnen het Team van Atelier Het Pruykenhuys, waar zij wekelijks zorgt voor de mooiste kleur en knipcreaties.

Ilse is creatieve vaktopper van formaat met een ongelooflijke passie voor haar, daar zijn wij blij mee!

Kijk eens op de verschillende websites voor meer informatie:

"Natuurlijke Haarwerken" - ontwerp, productie, reparatie en onderhoud van haarwerken en make-upadviezen voor particulieren

"Atelier Het Pruykenhuys" - ontwerp en productie van haarwerk, (special fx) make-up en workshops voor entertainment

"Haarwerk Vakschool" - vaklessen van vakprofessionals voor kappers, (beginnende) haarwerkers en grimeurs/visagisten

"Sinterklaasbaardstel.nl" - baardstellen, pruiken en baarden voor Sinterklaas, Kerstman en Piet

"www.hetpruykenhuyswebshop.nl" - verkoop van materialen, klein haarwerk en verbruiksartikelen.


Sylvie Takke showt een haarwerk

Een andere kijk op haarwerken en pruikenmaken

Door Sylvie Takke

Al 20 jaar houd ik me bezig met haar- en make-up styling in de breedste zin van het woord en ik weet als geen ander wat beide factoren met een mens kunnen doen, of het nou een acteur of actrice is of gewoon een willekeurige man of vrouw.

Ik ben begonnen in de entertainment industrie. Als jonge afgestudeerde kapper-grimeur kwam ik met veel geluk terecht in het circuit van pruiken en stage-make-up. Wat een feest was dat en wat leerde ik snel hoe ik iemand binnen enkele minuten kon ombouwen tot een ander persoon en zag ik de transformaties letterlijk gebeuren in de make-up stoel.

Als voorbeeld zou ik willen aanhalen, hèt voorbeeld wat wellicht het meest tot de verbeelding spreekt, de transformatie van acteur naar ‘Phantom of the Opera’.

Lees verder →

Routebeschrijving

Ons haarwerkatelier is gevestigd in het centrum van Rijsbergen, net ten zuiden van Breda. Op de 2e verdieping, boven de voormalige Rabobank kunnen we je netjes ontvangen en hebben we alle materialen en voorbeelden bij elkaar staan.

Met de auto
Klik op de kaart onderaan deze pagina voor een routebeschrijving vanaf jouw huis.

Je kan bij ons gratis parkeren, voor onze ingang dan wel op het parkeerterrein naast de Plus Supermarkt in dezelfde straat.

Met openbaar vervoer - Plan mijn reis met het openbaar vervoer
Vanaf de bushalte in Rijsbergen is het ongeveer 5 minuten lopen naar ons atelier. Wanneer je uitstapt, loop je de Van Oosterhoutstraat in. Aan het einde houd je links aan en ga je de Kerkakkerstraat in. Dan kom je op de Sint Bavostraat en ga je wederom linksaf. Na een klein stukje lopen zie je aan je rechterhand de Plus Supermarkt, met links daarvan de oude RaboBank. Ons atelier bereik je met de ingang links van de grote ingang.

Onze entree
De ingang naar ons atelier zit in een kleine nis en is herkenbaar aan de etalage en ons logo. Met je rug naar supermarkt de Plus is het rechts voor je. Links van de ingang van de Apcon (met de schuifdeuren) vind je onze entree. De bel zit rechts van de deur. Natuurlijke Haarwerken.nl is een onderdeel van Atelier Het Pruykenhuys, dus het klopt dat je daar moet zijn

Toegang
Helaas is ons atelier niet te bereiken voor mensen in een rolstoel of diegenen die heel slecht trappen kunnen lopen. Wil je toch een afspraak, laat het ons weten, dan kunnen we een videogesprek plannen of eventueel naar je toe te komen.

Entree Atelier Het Pruykenhuys

Routebeschrijving naar Atelier Het Pruykenhuys / Natuurlijke Haarwerken door Sylvie


Wij zijn aangesloten bij de ANKO, sectie Haarwerken, en bij de SEMHLogo ANKO
Logo SEMH