Geschillencommissie

Informatie Zorgverzekeraars 2020

Aanschaf van haarwerk met een medische verklaring* wordt door uw verzekeraar vergoed. De hoogte van dit bedrag hangt uiteraard af van de verzekering die je hebt afgesloten. De basisvergoeding 2020 bedraagt €443,00 maximaal.

* Medische verklaring: de medische verklaring, daar wordt mee bedoeld de verklaring/diagnose van de huisarts of specialist. Dit is een formulier van de arts waarop vermeld staat wat de medische oorzaak is van het haarverlies. Dit kan zijn de verklaring van bijvoorbeeld: alopecia areata, alopecia androgentica, alopecia totalis, chemotherapie of een andere medische oorzaak. De vermelding 'haarverlies' of 'vervanging laatste verstrekking' is niet voldoende om een haarwerk te kunnen declareren.

Ben je aanvullend verzekerd, dan kan je wellicht een hogere vergoeding krijgen. Deze informatie staat in de polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar of bij Natuurlijke Haarwerken.nl.

Lees goed de polisvoorwaarden van je verzekering door. Elk jaar worden de voorwaarden gewijzigd. Controleer goed of dit gevolgen heeft voor de vergoeding van je haarwerk.

Check de site van Independer.nl voor de dekking van de diverse verzekeringen, of klik op de box hieronder:


Gecontracteerd zorgaanbieder

Natuurlijke Haarwerken.nl is een gecontracteerd zorgaanbieder voor een aantal zorgverzekeraars. Hierdoor krijg je het volledige vergoedingsbedrag uitgekeerd en hoef je niet eerst toestemming voor levering van een nieuw haarwerk aan te vragen bij je verzekering. Je kan je met de verklaring van je arts tot ons wenden. Dit is voor jou weer een zorg minder. Een medische indicatie, verklaring van de arts, ís wel noodzakelijk. Hiervan dient een kopie bij het intakegesprek overlegd te worden zodat dit meegenomen kan worden in de haarwerk aanvraag en de latere declaratie bij de zorgverzekeraar.

Vergoeding haarwerk voor mannen

Voor mannen die een haarwerk dragen is het belangrijk goed te informeren bij de zorgverzekeraar. Slechts weinig zorgverzekeraars vergoeden haarwerken voor mannen met mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Een diagnose van de arts; 'mannelijke kaalheid' of alopecia androgenetica voldoet zodoende niet. Er moet (helaas) meer aan de hand zijn, denk bijvoorbeeld aan een haarziekte; alopecia areata of een verminkte hoofdhuid.

Psychische klachten worden door de meeste verzekeraars als diagnose afgewezen en zodoende niet vergoed! Overleg deze situatie met je arts want dit dient duidelijk te worden vermeld op de medische indicatie.

Belangrijk: Zónder deze verklaring van de arts kan de vergoeding niet bij de zorgverzekeraar aangevraagd worden. Lever deze bij het intakegesprek in bij Natuurlijke Haarwerken.nl.

Bij zorgverzekeraar Menzis is slechts vergoeding met indicatie alopecia androgenetica mogelijk indien er reeds een verstrekking heeft plaats gevonden vóór 2010.

Meer informatie vind je op Independer. (Natuurlijke Haarwerken.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid van deze informatie, je dient zelf deze informatie te controleren wanneer je van plan bent een haarwerk aan te schaffen).

Ook kan je meer informatie vinden op de website van de Alopecia vereniging.