Wellicht wil je je haarwerk weer eens laten reinigen, een beschadiging laten repareren of ontstaan er kale plekken die je door onze pruikenmakers wil laten bijknopen?

In ons atelier doen we alle soorten onderhoud en reparaties van haarwerken zelf. Meestal heb je je haarwerk binnen 1 dagen terug, maar dat lukt niet bij alle reparaties. Wij begrijpen dat je niet lang zonder je haarwerk kan en we proberen je dan ook snel van service te voorzien.

Let op dat synthetische haarwerken een heel ander onderhoud vergen en niet altijd door ons te repareren of te onderhouden zijn.

Bel of mail ons vandaag nog!

Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met je op.

Maak nu een afspraak

Levensduur van een haarwerk

Elk haarwerk vraagt om een andere aanpak. Als je niet precies weet wat je in handen hebt, dan wordt de verzorging, het bewerken en het onderhouden van een haarwerk een moeilijke klus en zou je het haarwerk zelfs kunnen beschadigen. Ook is niet iedereen even handig met haar of haarwerken.

Een gedegen kennis van onderhoud zorgt voor een verlenging van de levensduur van je haarwerk. Je kan je haarwerk daarom het beste laten onderhouden door de haarwerkprofessionals van Natuurlijke Haarwerken. Door onze jarenlange ervaring hebben we op de meeste vragen omtrent onderhoud wel een antwoord. Daarnaast worden alle handelingen binnen onze locaties verzorgd, zo kunnen we ervoor zorgen dat het haarwerk weer snel terug kan naar de eigenaar.

Wat verstaan wij onder onderhoud?

Wij kunnen onder andere de onderstaande handelingen voor je verzorgen:

Bijknopen (enkele haartjes)

Fronttule onderhoud

Vakkundig ontwarren (en/of veredelen)

Vakkundig wassen en conditioneren

Lijmresten verwijderen

Taperesten verwijderen

Knippen

Kleuren

Ontkleuren

Bijkleuren

Permanenten

Stylen (drogen/föhnen/watergolven)

Veelvoorkomende reparaties aan een haarwerk

Nieuwe voorranden aanzetten

Scheuren en gaten repareren

Kale delen bijknopen

Haarlijnen softer doen ogen door knooptechnieken

Elastiekdelen toevoegen of vervangen

PU-delen toevoegen of vervangen

Montuurdelen vervangen

Kleiner en groter maken van een haarwerk

Oor uitsnedes repareren/verleggen

Rafel randen afwerken

Baleinen toevoegen of vervangen

Onze haarwerkspecialisten verzorgen ook reparaties aan haarwerken die niet zijn aangekocht bij Natuurlijke Haarwerken dus vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Hoe gaat het in z'n werk?

Om je met onderhoud en reparaties te kunnen helpen willen we je haarwerk wel graag eerst even zien. Je kan een haarwerk naar ons versturen (aangetekend), maar wel nadat wij vóór het verzenden even contact hebben gehad over je wensen. Ook kan je op afspraak zelf langskomen in ons atelier om samen de gewenste handelingen te bespreken. Pas nadat we het haarwerk hebben gezien kunnen wij je een prijsopgaaf en tijdsindicatie geven. Maak dus eerst een afspraak zodat je zo snel mogelijk weet wat wij voor je kunnen doen.

Wij onderhouden en/of repareren het haarwerk zelf. Dit doen we nadat jij het haarwerk bij ons hebt binnen gebracht en tussen onze andere werkzaamheden door. Helaas is het niet mogelijk om binnen onze locaties te wachten op het onderhoud of de reparatie dus kan je in de tussentijd kan je gebruik maken van horeca in de buurt of ga je even winkelen. Zorg altijd dat je een andere hoofdbedekking geregeld hebt zodat je je haarwerk even kan missen. Als het haarwerk klaar is dan krijg je een berichtje via whatsapp en dan kan je het haarwerk meteen komen ophalen. Soms is het handig om de laatste finishing touch te doen terwijl je het draagt. Hoe dan ook, wij informeren je graag over de werkwijze van de gevraagde behandeling zodat je precies weet hoe lang en wanneer je je haarwerk mogelijk moet missen en waar je rekening mee moet houden. Vrijwel al het onderhoud kan binnen 1 dag geregeld worden, zo hoef je jouw haarwerk nooit lang te missen. Na akkoord op een offerte ontvang je van ons een factuur ter betaling. Na betaling plannen we de afspraak in of gaan we meteen aan de slag. Je kan de factuur ook voldoen per pin bij het ophalen van het haarwerk. Zo is alles snel en netjes geregeld.

Tip

Wanneer je bestaande haarwerk versleten lijkt of niet naar wens is, adviseren wij je je haarwerk kosteloos door ons na te laten kijken voordat je op zoek gaat naar een nieuw haarwerk. Vaak kunnen wij met kleine handelingen tegen zeer betaalbare tarieven je haarwerk er weer als nieuw uit laten zien. Ook is het handig om een haarwerk op te laten knappen zodat je een tweede haarwerk achter de hand hebt of kunt wisselen tussen haarwerken bijvoorbeeld bij sportactiviteiten.

Slijtage

Slijtage aan haarwerk is normaal. Bij veelvuldig gebruik is dit wel iets om goed in de gaten te houden. Ons team krijgt dagelijks te maken met haarwerk dat nog niet versleten is, maar wel aan een opknapbeurt toe is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je haarwerk door veelvuldig borstelen haar heeft verloren. Ook kan slijtage aan de binnenkap (het montuur) voorkomen, vaak in de vorm van kleine gaatjes, rafelige randen of schade aan elastiek of PU-delen. Wanneer je dit vroegtijdig signaleert dan is het ook vaak snel weer gerepareerd. Wacht je te lang dan kan het zijn dat je je haarwerk een periode moet missen voor het uitvoeren van één reparatie of waarschijnlijk meerdere reparaties.

Ontevredenheid

Buiten slijtage kan er ook een ontevredenheid zijn over een bepaald deel van een bestaand haarwerk. Denk bijvoorbeeld aan een te hard ogende rand of een scheiding of pony welke niet mooi valt. Twijfel niet en neem contact met ons op.

Onze service

Wij kunnen op basis van foto’s helaas geen prijsindicaties geven, hiervoor moeten we het haarwerk van dichtbij kunnen bekijken.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen in ons atelier dan kan je je haarwerk (aangetekend) aan ons toesturen. Je ontvangt meteen na ontvangst een telefoontje van ons om rustig door te spreken wat wij hebben geconstateerd en wat precies de wensen zijn. We maken vrijblijvend een offerte en bij akkoord sturen we je een factuur ter betaling. Na betaling plannen we de afspraak in of gaan we meteen aan de slag. Je kan de factuur ook voldoen per pin bij het ophalen van het haarwerk. Zo is alles snel en netjes geregeld.

Mocht er geen reparatie uitgevoerd moeten worden, dan sturen wij je haarwerk direct retour. Wij brengen dan enkel de retour verzendkosten in rekening.