Het pruikenhuis


Wanneer je door een chemo-behandeling, een vorm van Alopecia of een ander soort haarprobleem plotseling voor haarverlies komt te staan, komen er veel zaken op je af. Haarverlies bij mannen en vrouwen en kinderen komt in alle leeftijdscategorieën voor. Het gaat niet altijd om kaal zijn, vaak gaat het juist om het proces van haar verliezen wat veel vraagstukken en onzekerheden met zich meebrengt. In dit proces is goede vakkundige begeleiding en eerlijke informatieverstrekking cruciaal om de juiste keuze te kunnen maken uit de diverse mogelijkheden die we je kunnen bieden. Samen bespreken we wat op dit moment het meest gewenst is en bieden we je snel een mooie passende oplossing.

Wij zetten ons vakmanschap graag in om een hoge kwaliteit natuurlijk haarwerk af te leveren. We werken met fijne, dunne, luchtige materialen en zorgen dat onze haarwerken voorzien worden van de juiste dikte haar, haarstructuur en haarlengte zodat een mooie valling van het haar gegarandeerd is.

Lacefront haarwerk | Atelier Het Pruykenhuys Binnen ons atelier hebben we een mooie voorraad natuurlijke haarwerken. Deze frisse, modieuze haarwerken bieden wij aan in diverse kleuren en modellen. Ook maken we gebruik van voorraden van anderen en enkele confectie leveranciers om zo het gehele assortiment snel draagbare haarwerken compleet te hebben.

Daarnaast maken wij ook maatwerk haarwerken. Wanneer je meer tijd hebt om op je haarwerk te wachten of je hebt specifieke wensen waaraan het haarwerk moet voldoen, dan kunnen wij deze helemaal op maat voor je maken.

Naast de mogelijkheden voor een volledig haarwerk bestaan ook de mogelijkheid een deelhaarwerk te laten aanmeten. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een haarstuk, toupet, driekwart haardeel, topstuk, staartaanvulling of haarverlenging met clipbevestiging. Wij bieden geen extensions of het innaaien van weaves aan. We zijn ervan overtuigd dat de laatste twee opties zelden het gewenste resultaat opleveren en wij verdiepen ons dan ook meer in de bovenhoofd oplossingen, zodat we zonder schade aan het eigen haar een mooi resultaat kunnen bewerkstelligen.

Wij kunnen bij licht (beginnend) haarverlies diverse doorverwijzingen doen naar PMU professionals. Deze oppervlakkige invulling van de huid met kleur geeft het resultaat dat het haar voller lijkt. Deze oplossing is permanent en wordt zeer vakkundig gedaan. Mocht je interesse hebben in deze techniek dan kan je ons een berichtje sturen. We sturen je dan enkele adressen toe.

Onze klanten kunnen rekenen op eerlijke en vakkundige informatie, hoge kwaliteit, mooie haarwerken en snelle service. De trajecten die wij met de klanten doorlopen zijn prettig, discreet en persoonlijk.

Ja, ik wil graag een vrijblijvende afspraak!

Bevestigingstechnieken

Omdat we ons richten op het maken van makkelijk draagbare haarwerken en het instrueren en begeleiden van (beginnende) zelfstandige pruiken- en haarwerkdragers, hebben wij gekozen GEEN permanente bevestigingstechnieken aan te bieden. Binnen ons atelier maken wij daarom ALLEEN gebruik van semi permanente bevestigingstechnieken, zoals elastische anti-slip monturen, toupetclips, tape en dermatologisch geteste huidlijm producten.

Wij maken je bekend met het gebruik van deze productenlijn en het geeft je de vrijheid zelfstandig je haarwerk op en af te zetten. Je hoofdhuid kan gewassen worden en blijft gezond. Daarnaast zit je niet vast aan een 4 tot 6 wekelijks bezoek aan onze locatie voor herbevestiging. Je hoeft hierdoor dus ook géén extra kosten te maken. We leren het je zelf doen en je kan op ons rekenen als je er zelf niet uitkomt, of als je onderhoud nodig hebt.

Samen houden we jouw haarwerk mooi!

Onze volledige haarwerken

Wij beschikken over een mooie voorraad natuurlijke haarwerken van een prachtige kwaliteit. Stuk voor stuk handgemaakt en handgeknoopt en zeer comfortabel om te dragen. Wij beschikken over korte-, halflange- en lange modellen die desgewenst in een andere coupe geknipt kunnen worden. De haarwerken zijn in veel verschillende echt haarsoorten, kleuren en hoofdmaten verkrijgbaar. Onze voorraad is altijd wisselend qua (mode)kleuren, maten en modellen.

Enkele voorbeelden van echt haar haarwerken op fijne tule materialen:

Gallery Thumb 3Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 6
Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4

Doordat je op zeer korte termijn een serie haarwerken kunt komen passen en je direct een haarwerk naar je zin mee naar huis kunt nemen, zijn diverse haarwerk ontwerpen binnen onze voorraad bijzonder populair en geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen met een acuut haarprobleem of bijvoorbeeld voor beginnende pruikendragers.

De haarwerken worden zo gemaakt dat de pasvorm van het montuur aan te passen is en de bevestiging eenvoudig en onzichtbaar is. De haarwerken zijn allemaal luchtig, licht en zeer sterk. En samen met het juiste onderhoud moeten de haarwerken, afhankelijk van de categorie waarin je wat aangeschaft hebt, een jaar of langer kunnen meegaan.

Enkele voorbeelden van monturen (binnenzijde van een haarwerk), elk met eigen eigenschappen:

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6 Gallery Thumb 7

Ben je op zoek naar een pruik of haardeel waarbij je de haren naar achteren kunt dragen of losjes op het voorhoofd, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een haarwerk met een handgeknoopt tuledeel, een zogenaamd lacefront deel. Echter, niet elke lacefront is van hetzelfde fijne materiaal gemaakt. Binnen onze ontwerpen maken wij gebruik van diverse soorten zachte tule/lace in veel huidskleuren. Afhankelijk van hoe je je haar draagt kunnen we lacefront zo plaatsen zodat het er uitziet alsof de fijne haartjes uit de huid groeien.

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 7 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5 Gallery Thumb 6

Haarwerken van echt haar hebben een natuurlijke valling, glans en kleur. Je kan ze op veel manieren bewerken (krultang, föhnen, stijltang) echter het haarwerk zal goed onderhouden moeten worden om een lange levensduur te garanderen. Dit komt doordat het haar op het haarwerk niet vanuit je eigen huid gevoed wordt door talg en vanuit het haarzakje. Het haar zal daarom op regelmatige basis met voedende en verzorgende haarshampoo en conditioner behandeld moeten worden om het in conditie te houden. Uiteraard hebben wij een serie haarproducten geselecteerd en laten wij je zien hoe je met behulp van de juiste kammen, borstels, bollen en producten zelf gemakkelijk het onderhoud kunt verzorgen.

Mede doordat echt haar zo goed te bewerken is en zo natuurlijk mogelijk is, is de prijs van een echt haar haarwerk dan ook wat hoger dan haarwerken van een synthetische fiber origine. Prijzen voor echt haar haarwerken zijn altijd afhankelijk van de haarsortering, de kleursortering en de lengte van het haar.

Haarwerken van synthetisch haar zijn er ook in veel soorten, maten, kleuren en stijlen. Om een mooi synthetisch haarwerk te krijgen die niet meer van echt haar te onderscheiden is, moet je dit wel goed en vakkundig laten aanmeten. Omdat het haar zelf, na het aanmeten, vrijwel niet meer te bewerken is, is het zeker van belang dat het haarwerk de juiste pasvorm heeft, van een topkwaliteit fiber is gemaakt en goed aansluit bij jouw wensen qua kapsel. Deze haarwerken hebben als voordeel dat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn en binnen een gunstige prijsrange liggen.

Binnen ons atelier kunnen we beiden soorten haarwerk aanbieden.

Voor echt haar haarwerken geldt dat een gemiddelde leeftijdsduur van 1-2 jaar gangbaar is (voor maatwerk langer!), mits de onderhoudsinstructies goed opgevolgd worden en de juiste onderhoudsproducten en materialen gebruikt worden. Voor fiber haarwerken begint de eerste slijtage rond de 6e maand en kunnen we met bijbehorend onderhoud een haarwerk een jaar goed houden.

Uit ervaring weten wij dat je na een tijd voor vraagstukken komt te staan. Uiteraard kan je ons altijd bellen of mailen met vragen of om langs te komen voor hulp. Deze hulp is gratis!

Voor onderhoud en reparatie aan haarwerken aangekocht binnen ons atelier alsook haarwerken van andere leveranciers kan je bij ons terecht. Nadat wij uw haarwerk gezien hebben (niet alleen per foto), brengen wij een offerte uit. Veelgevraagd onderhoud is onder andere: het ontwarren, bijknopen, bijkleuren, knippen, innaaien toupetclips, innaaien PU delen en repareren van scheuren in alle soorten haarwerken. Vaak is jouw haarwerk al binnen 1 dag klaar.

Onderhoud na aanschaf

Omdat elk haarwerk gemaakt is uit andere materialen, is het dus heel belangrijk dat je je eigen unieke onderhoudsinstructie ontvangt. Samen bespreken we de dagelijkse handelingen die je zelf kunt verzorgen. Zoals het voorzichtig uitkammen van de nekpartij, het wassen van een haarwerk op een passende bol en het opkappen en klaarzetten van je haarwerk voor de volgende dag.

Naast de dagelijkse minimale verzorging leggen wij je uit hoe je op regelmatige basis een was- of spoelbeurt verzorgt en welke producten en materialen goed zijn voor het gekozen haar. Zo kan je met minimale handelingen een maximale gebruiksduur van je haarwerk bereiken.

Naast de eigen verzorging kan je natuurlijk altijd rekenen op de vakkundigheid van ons team met betrekking tot verder onderhoud.

Materialen

Wij bieden een diversiteit aan materialen en onderhoudsproducten aan die je bij een bezoek aan ons atelier mee kunt nemen of die je gemakkelijk kan (na)bestellen in onze webshop. Een aantal van deze producten hebben wij speciaal uit ons film- en televisiewerk meegenomen en als enige in Nederland binnen de particuliere markt geïntroduceerd.

Zo beschikken wij over een mooie, matte huidlijm van een zeer sterke kwaliteit waarmee je de tule/lace onzichtbaar aan kunt lijmen. Ook bieden we zeer duurzame linnen pruikenbollen met een kurken kern. Deze bewaarbollen in diverse hoofdmaten, zijn zeer geschikt voor het bewaren, wassen en stylen van haarwerken.

Meer producten zoals tape, lijm, clips, removers, extra hold, aceton, etc vind je in onze webshop.

MME remover

Voor het reinigen van het haarwerk van lijm en tape restanten

Tafelstatief

Voor het fixeren van de linnenbol op tafel of kastplank

Het informatieve gesprek


Natuurlijke echt haar haarwerken

Haarwerken knopen


Wanneer je voor het eerst een haarwerk zoekt, vind je op het internet veel tegenstrijdige informatie. Dat is lastig. Omdat wij niet alleen haarwerken verhandelen maar ook maken kunnen wij je alles vertellen over de opbouw van een pruik of haarwerk en de voor- en nadelen van bepaalde materialen en haarsoorten. Samen kunnen we dan een goede keuze maken voor het op dat moment gewenste haarwerk.

Tip: Het helpt wanneer je ons vóór het orienterende gesprek een of meerdere foto's kunt mailen: zoals je nu bent, eventueel zoals je was met haar en, wanneer je weet wat je wil, foto's van waar je naar op zoek bent. Daarmee kunnen we met jouw informatie alvast een selectie maken uit onze voorraad die aansluit bij het huidige kapsel of het gewenste kapsel. Wij bekijken op de foto's onder andere de haarlijnen, kleur en lengte, maar ook stijl, structuur en vorm van het haar.

Bij een vervangend haarwerk horen we altijd graag jouw ervaringen met je huidige haarwerk. Wat is prettig? Wat wil je liever anders? Ook zien we graag even één of meerdere oude haarwerken zodat we weten wat je al gewend bent. Ook dat is bepalend voor de keuze bij een nieuw haarwerk.

Tijdens een ongedwongen, vrijblijvend gesprek nemen we graag samen met jou alle opties door en bepalen we welk soort haarwerk het beste aansluit bij jouw wens van nu. Veel permanente haarwerkdragers weten precies waar ze naar op zoek zijn. Echter voor een grote groep mensen is dit niet zo vanzelfsprekend en daarom bieden wij een mooie voorraad voorbeeld haarwerken aan die je rustig kunt bekijken. Wij hebben ook heel veel soorten haar en tule op voorraad zodat we je daarin wegwijs kunnen maken.

Daarna passen we in alle rust samen de geselecteerde haarwerken uit onze voorraad die aan de vraag voldoen. Eventueel verzorgen wij ter plaatse kleine aanpassingen.

Je hebt nooit een aankoopverplichting als je niet kunt vinden wat je zoekt. Alleen wanneer een pruik of haarwerk volledig aansluit bij jouw wensen gaan we over tot een koop.

Wanneer je kiest voor een maatwerk haarwerk

Vind je niet wat je wil in onze ruime voorraad standaard haarwerken of heb je specifieke eisen kunnen we besluiten om voor een maatwerk haarwerk te kiezen. Hiervoor maken we een offerte op die we na het gesprek zullen nasturen. Je kan dan in alle rust de gegeven informatie nog eens thuis door nemen.

Voordat een maatwerk haarwerk gemaakt kan worden hebben we een mal nodig met de maten en vorm van je hoofd. Tijdens een tweede bezoek maken we een foliemontuur mal waarop we heel nauwkeurig alle wensen qua haarrichting, scheidingen, kruinen en pasvorm kunnen aangeven. Ook sorteren we samen het soort haar uit en bepalen we de kleurstelling en de bevestiging.

Pas wanneer we alles bij elkaar hebben, hoef je pas een keuze te maken of dit ook daadwerkelijk is wat je wil. Graag ontvangen we binnen 10 dagen een akkoord zodat we de productie van het haarwerk in gang kunnen zetten.

Het duurt circa 8 tot 15 weken na akkoord om het haarwerk te maken. De maaktijd voor een maatwerk haarwerk is helaas niet te versnellen; het blijft zeer nauwkeurig ambachtelijk handwerk.

Mocht je deze tijd niet hebben en ben je sneller toe aan een haarwerk, dan kunnen we uiteraard met je meedenken en je adviseren over een tijdelijke oplossing.

Zodra je haarwerk klaar is, stellen we je hiervan meteen op de hoogte en maken we een nieuwe afspraak. Tijdens deze afspraak passen, knippen en stylen we het haarwerk en verzorgen we eventueel nog kleine aanpassingen. Tevens laten we je zien hoe je het beste zelf je haarwerk kunt opzetten en deze goed kunt onderhouden.

Voorraad haarHandgeknoopt

Onze haarwerken worden niet machinaal geproduceerd maar met de hand geknoopt. Hierdoor kunnen we maximaal sturen in haardikte, haarrichting en eindresultaat. Door de fijne afwerking zijn deze haarwerken vrijwel onzichtbaar te dragen. Door gebruik te maken van de beste materialen is het draagcomfort optimaal en voldoen de haarwerken aan onze hoge eisen.

Hoge eisen

Bij alle haarwerken houden we ons aan een duidelijke richtlijn waarin Natuurlijke Haarwerken inmiddels een grote expertise heeft opgebouwd:

de haarwerken moeten zeer naturel bewegen

qua kleurstelling volledig natuurgetrouw zijn

zeer comfortabel en luchtig zijn om te dragen

niet van echt te onderscheiden

Veel van onze particuliere haarwerken worden daarom ook veel lichter geïmplanteerd (minder haarimplant) dan confectie haarwerken en het haar wordt altijd met de hand gesorteerd en gemengd om een zo naturel mogelijke 'look' te creëren. Kortom, voor een topkwaliteit haarwerk kan je bij ons zeker terecht!

Garantie

Je ontvangt bij ons 6 maanden garantie op eventuele fabricagefouten. Uiteraard kan je ook altijd (kosteloos) terugkomen wanneer je niet tevreden bent of nog een kleine aanpassing wilt.

Bij Natuurlijke Haarwerken ben je verzekerd van uiterste discretie en een professionaliteit van hoog niveau.

Overtuigd?

Maak meteen een vrijblijvende afspraak voor een informatief intakegesprek met een van onze professionale haarwerkspecialisten, zodat je zelf alle mogelijkheden kunt zien. Wij zijn gevestigd in Noord-Brabant en in de top van Zuid-Holland.

Bel of mail ons vandaag nog!

Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met je op. Een intake is mogelijk binnen 5 werkdagen.

Maak nu een afspraak

Zorgverzekering

Wij zijn aangesloten bij de ANKO en/of de SEMH en zijn een gecontracteerd zorgaanbieder voor alle zorgverzekeraars. Hierdoor krijg je het volledige vergoedingsbedrag uitgekeerd en je hoeft niet eerst toestemming voor levering van een nieuw haarwerk aan te vragen bij uw verzekering. Hiermee kunnen we je ontzorgen. Lees meer...

Handgeknoopt haarwerkPruik of haarwerk?

Officieel is 'haarwerk' de verzamelnaam voor alles dat met haar te maken heeft (dus ook snor, baard, toupet, haardeel) en is een 'pruik' dus een onderdeel hiervan. Bij onze klanten leeft er een tweedeling: de een noemt het gewoon pruik, de ander noemt het liever haarwerk. Veel van onze klanten hebben er geen problemen mee dat wij naast particulier haarwerk ook pruiken en haarwerken maken voor entertainment. Voor ons, als pruikenmakers, is er geen verschil. Wij helpen graag zo veel mogelijk mensen met een ambachtelijk, handgeknoopt, mooi product dat voor hen de juiste keuze is.

In onze uitingen, dus ook op deze website, gebruiken we de woorden pruik en haarwerk door elkaar. Wij zijn ons er terdege van bewust dat we met het woord 'pruik' sommige mensen tegen het hoofd kunnen stoten, maar zo is het dus uitdrukkelijk niet bedoeld.