Achtergronden

Over haarverlies


Blog Single

Er zijn veel voorkomende vormen van kaalheid

Bijvoorbeeld:

Alopecia androgenetica (erfelijke kaalheid)

Alopecia areata (pleksgewijze kaalheid)

Cicatriciële alopecia (verlittekening) onder andere door infecties of brandwonden

Haarverlies door stress

Haarverlies door medicatie, waaronder chemokuren

Haarverlies bij vrouwen:

Ludwig schaal

Na de menopauze neemt de hoeveelheid vrouwelijke hormonen (oestrogenen) bij vrouwen sterk af, waardoor zij verhoudingsgewijs meer mannelijke hormonen hebben en het proces van haaruitval kan worden versneld. Bij veel vrouwen met hormonaal haarverlies treedt de kaalheid met name op aan de bovenzijde van de schedel. De voorste haargrens blijft vaak intact. Er zijn ook steeds meer vrouwen die medicijnen en stress gerelateerde kaalheidsverschijnselen krijgen.

Kaalheid komt in alle leeftijdscategorieën voor. Het gaat niet altijd om kaal zijn, vaak gaat het om het proces van kaal worden wat veel psychologische klachten met zich meebrengt.

Een vakkundige haarwerker kan u in dit proces helpen door u goed voor te lichten over de diversiteit aan mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Atelier Het Pruykenhuyshoudt zich dagelijks bezig met het maken van 'onzichtbaar haarwerk' van de fijnste en meest naturelle kwaliteit. Al ons haarwerk wordt maatpas aangemeten, vervaardigd uit echt haar en daarna afgemaakt binnen ons atelier (knippen/stylen) naar wens van de klant.

Kaalheid bij mannen:

De mannelijke kaalheid is een proces dat zich bij veel mannen voor zal doen en het lijkt wel steeds jonger te gebeuren. Artsen maken zeker onderscheid in vroege (vóór het dertigste levensjaar) en late (vanaf circa het vijftigste levensjaar) haaruitval. Er zijn hier veel erfelijke factoren die meespelen maar ook net als bij vrouwen kan het gebruik van medicijnen en de toename van stress een versnelde kaalheid veroorzaken.